Thursday, October 14, 2010

Sesi bergambar

Pagi 14 Sept '10...

(Kali pertama melahirkan anak).
-----------------------------------------------------------------------
16 hari kemudian...
Semoga membesar dengan sihat dan cergas..!
----------------------------------------------------------------------------
Hari ini, genap 30 hari @ 1 bulan..sudah berpindah ke 'rumah' baru.


4 comments:

 1. kali pertama arnab beranak 10ekor....

  ReplyDelete
 2. Apa pandangan saudara tentang harga arnab pets dan pedaging yg terlalu murah yg dijual oleh seans zachary dr salor kelantan dalam MUDAH.com.

  saya rasa perbuatannya boleh menyebabkan penternak arnab di malaysia gulung tikar.terutama penternak arnab daging yg diusahakan oleh kaum bumiputera. Walaupun semua sudah tau yg arnab nya diambil dr siam dgn harga yg murah.tp ini blh menjejaskan kita semua. sikapnya yg pentingkan diri membawa padah kepada org lain.

  Apa yg perlu kita lakukan bg menstabilkan harga arnab dipasaran.?

  ReplyDelete
 3. Harga jualan beliau yang terlalu murah mungkin sedikit menjejaskan aktiviti jualan penternak yang lain, tapi taklah sampai ke tahap 'gulung tikar'.

  Harga arnab memang berbeza mengikut kualitinya. Arnab yang kurang cantik dan belum terbukti kualitinya tentulah dijual dengan murah, terutama arnab yang masih kecil. Berpatutan dengan segala risiko yang ditanggung oleh pembeli..berkemungkinan arnab tersebut akan bergigi panjang, mati awal kerana tidak cukup menyusu, tidak boleh beranak, bulu yang tidak tumbuh semula setelah tempoh bersalin bulu dan bermacam risiko lagi.

  ReplyDelete